Borador

Kruising Labrador x Bordercollie

Boradors zijn zeer energieke, middelgrote tot grote honden die zowel als huisdier als als hulphond goed gedijen. Met twee bekwame werkende ouders, de Labrador Retriever en Border Collie, is de Borador een zeer intelligente, trainbare hond. Het zachte temperament dat van het Lab wordt geërfd, wordt vaak aangevuld door een beschermend instinct van de Collie, en deze eigenschappen zorgen samen voor een geweldige familiehond die genegenheid over kinderen uitstraalt.

Boradors hebben veel beweging nodig, vanwege hun hoge energieniveau en hun achtergrond als werkhond. Ze zijn het meest geschikt voor actieve huishoudens waar ze dagelijks meer dan een uur kunnen lopen, rennen of zwemmen.

Dit is een hond voor het hele gezin, en hij is even toegewijd aan het jongste kind als aan de volwassenen in huis, en heeft ieder iets anders te bieden. Ze zijn ongelooflijk zachtaardig voor jongeren en andere huisdieren, hoewel sommigen het instinct van de Collie om te hoeden vasthouden. De meeste Boradors zijn enthousiaste waakhonden en zullen een goede show van geblaf en houding vertonen om vreemden af ​​te schrikken. Ze zijn echter zeer zelden agressief en snel warm voor nieuwkomers als ze eenmaal zijn geïntroduceerd.